» З 25 квітня скорочується перелік пунктів пропуску для ввезення автомобілів під нульове розмитнення

З 25 квітня скорочується перелік пунктів пропуску для ввезення автомобілів під нульове розмитнення

Дата: 23 - Апр - 2022 Комментариев: Комментариев нет

Починаючи з 25 квітня легкові автомобілі, що ввозяться під нульове розмитнення, будуть оформлювати лише на семи пунктах пропуску на кордонах з Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

З 25 квітня скорочується перелік пунктів пропуску для ввезення автомобілів під нульове розмитнення

З початком нульового розмитнення автомобілів за законом № 2142-ІХ на західних кордонах утворились величезні черги на в'їзд в Україну. Однак простоювати в них вимушені не лише охочі привезти машину з Європи без сплати податків, а й всі інші, включаючи волонтерів, які везуть гуманітарні грузи, спорядження для ЗСУ, продукти харчування та медикаменти.

Як повідомив заступник Міністра інфраструктури України Мустафа Найєм, законодавство Євросоюзу не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів. Тому проблему черг будуть вирішувати на пунктах пропуску з української сторони.

Починаючи з 00:00 25 квітня 2022 року легкові автомобілі, що ввозяться для особистих потреб, будуть оформлятися виключно на наступних пунктах пропуску:

На ділянці польського кордону:

  • «Угринів»
  • «Грушів»
  • «Смільниця»
  • «Устилуг»

На ділянці словацького кордону:

  • «Малий Березний»

На ділянці угорського кордону:

  • «Давінкове»
  • «Косіне»

«Напевно, загалом це непогано, що наші громадяни настільки оптимістично дивляться на майбутнє, що готові ввозити в країну нові автомобілі. Але є один нюанс. Наші партнери в Польщі, Словаччині та Румунії злегка здивовані таким активним оновленням автопарку країни, для якої весь світ збирає кошти на гуманітарну допомогу. Їх, наприклад, шокують промислові масштаби імпорту «для потреб ЗСУ» автомобілів класу «люкс». Для розуміння, за вісім днів після скасування мит до країни було імпортовано 14 300 (!) легкових автомобілів. У тому числі, десятки BMW X5, Mercedes-Benz S-Class, Audi Q7 2022 випуску і навіть Cadillac Escalade за 3,1 млн грн», — розповів Мустафа Найєм.

За словами заступника міністра, крім автомобілів, за той же період до країни абсолютно законно, без жодних митних платежів завезено «гуманітарної допомоги» у вигляді різних тканин на 360 млн грн, мобільних телефонів майже на 200 млн грн та інше.

«На жаль, таким чином деякі наші співгромадяни інтерпретували ініціативу уряду про допомогу волонтерам та армії. Думаю, найближчим часом ми із колегами з Міністерства фінансів та Митної служби запропонуємо Кабінету міністрів відповідні зміни до нормативної бази, щоб виправити цю ситуацію без шкоди для справжніх волонтерів», — додав він.

Нагадаємо, закон № 2142-ІХ набрав чинності з 6 квітня, а фактично перші автівки з нульовим розмитненням почали заїжджати з 10 квітня. Цей нормативний акт дозволяє в період воєнного стану завозити автомобілі без сплати ПДВ, акзизу та мита, що значно зменшує їх вартість. 

21 квітня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні до 25 травня 2022 року.

Рубрики: Рубрики: Политика
Теги:








Нет комментариев к “З 25 квітня скорочується перелік пунктів пропуску для ввезення автомобілів під нульове розмитнення”

Оставить комментарий


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


  • Подписка на Новости

    Введи свой E-mail:

  • Наш партнёр

    300 x 250
  • Акции и Конкурсы

  • Реклама


  • Мы на Facebook

  •