» Вантажівки та автобуси стандарту Євро-3 можуть дозволити ввозити в Україну

Вантажівки та автобуси стандарту Євро-3 можуть дозволити ввозити в Україну

Дата: 12 - мая - 2022 Комментариев: Комментариев нет

Депутати пропонують тимчасово послабити вимоги до екологічного класу комерційного автотранспорту, який ввозиться в Україну під розмитнення — від нині діючого Євро-5 до Євро-3.

Вантажівки та автобуси стандарту Євро-3 можуть дозволити ввозити в Україну

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7360. Більша частина цього документу присвячена відновленню податкових перевірок бізнесу, реєстрації податкових накладних та відшкодування ПДВ. Однак в самому кінці неочікувано знайшлось місце також питанню ввезення та першої державної реєстрації транспортних засобів.

Пропонується дозволити ввезення автомобілів за кодами товарних позицій 8702, 8704 та 8705 згідно з УКТ ЗЕД. Це автобуси на 10+ місць, вантажівки та спецтранспорт — автокрани, пожежні машини, тощо.

Для вказаних категорій пропонується дозволити ввезення і держреєстрацію за умови відповідності екологічним вимогам не нижче Євро-3, замість діючого обмеження Євро-5. Передбачається, що вказана норма буде діяти під час воєнного стану, а також протягом 12 місяців після його припинення, але не пізніше 31 грудня 2023 року.

Втім, в законопроекті також є обмеження. Ввезення техніки дозволять лише юридичним особам для власного користування з забороною на відчуження протягом 1095 днів з дня першої державної реєстрації в Україні. Дія цього положення не буде поширена на транспортні засоби, які походять або ввозяться з Російської Федерації, Республіки Білорусь та тимчасово окупованих територій України.

Рубрики: Рубрики: Политика
Теги:








Нет комментариев к “Вантажівки та автобуси стандарту Євро-3 можуть дозволити ввозити в Україну”

Оставить комментарий


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


  • Подписка на Новости

    Введи свой E-mail:

  • Наш партнёр

    300 x 250
  • Акции и Конкурсы

  • Реклама


  • Мы на Facebook

  •