» Набув чинності закон про нульове розмитнення автомобілів

Набув чинності закон про нульове розмитнення автомобілів

Дата: 06 - Апр - 2022 Комментариев: Комментариев нет

Закон, яким звільняється від оподаткування ввезення транспортних засобів, опубліковано в газеті Голос України і вже набув чинності.

Набув чинності закон про нульове розмитнення автомобілів

5 квітня в газеті Голос України опубліковано закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» №2142-IX. Закон набув чинності з дня його опублікування.

Як ми вже повідомляли раніше, згідно з цим законом:

  • Тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення товарів на митну територію України у митному режимі імпорту суб'єктами господарювання, які зареєстровані платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, крім фізичних та юридичних осіб, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 пункту 293.3 статті 293 Податкового кодексу України.
  • Тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

Звільнення від оподаткування не застосовується до імпорту товарів, які мають походження з країни, визнаної державою окупантом та агресором, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України.

Зауважимо, що деякі платежі зробити все ж таки доведеться. Зокрема, оплатити сертифікацію, зробити внесок до Пенсійного фонду при першій державній реєстрації ТЗ в Україні (від 3% до 5% від вартості автомобіля), а також оплатити послугу реєстрації, бланк свідоцтва про реєстрацію ТЗ і номерні знаки. Окрім цього діє обмеження по екологічному класу — не «нижче» ніж Євро-2 для легкових автомобілів і Євро-5 для комерційних.

Закон не має зворотньої дії, отже «доплачувати» за розмитнення авто після закінчення воєнного стану и відновлення стандартних зборів не доведеться.

Рубрики: Рубрики: Политика
Теги:








Нет комментариев к “Набув чинності закон про нульове розмитнення автомобілів”

Оставить комментарий


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


  • Подписка на Новости

    Введи свой E-mail:

  • Наш партнёр

    300 x 250
  • Акции и Конкурсы

  • Реклама


  • Мы на Facebook

  •