» Автомобілі під нульове розмитнення можна ввозити без брокера — Держмитслужба

Автомобілі під нульове розмитнення можна ввозити без брокера — Держмитслужба

Дата: 19 - Апр - 2022 Комментариев: Комментариев нет

Держмитслужба розповіла, як самостійно задекларувати легковий автомобіль при ввезенні під нульове розмитнення, яке діє в період воєнного стану.

Автомобілі під нульове розмитнення можна ввозити без брокера - Держмитслужба

Державна митна служба забезпечила можливість самостійного електронного декларування легкових автомобілів громадянами при їх ввезенні без сплати митних платежів. Про це повідомила прес-служба відомства.

Подробиці

Відповідно до Закону України від 24.03.2022 № 2142-ІХ, який набрав чинності з 06.04.2022, серед іншого, запроваджено пільговий режим ввезення більшості категорій автомобільних транспортних засобів для громадян. А саме, вони повністю звільняються від сплати митних платежів — ввізного мита, акцизного податку та податку на додану вартість. Для тих громадян, які бажають самостійно, без звернення до митного брокера, задекларувати свої легкові автомобілі для їх розміщення в митний режим імпорту зі звільненням від сплати митних платежів, Держмитслужбою доопрацьовано розділ «Громадянам/Ввезення легкового автомобіля» в Особистому кабінеті на Єдиному державному інформаційному вебпорталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» https://cabinet.customs.gov.ua.

Як це відбувається?

Якщо при заповненні митної декларації громадянин залишить активною позначку «Оформлення без сплати платежів за законом 2142-IX» (а вона активна за замовчуванням), то заповнення електронної форми митної декларації буде здійснено з урахуванням описаних нижче особливостей, які випливають із Закону.

Для попередньої декларації:

  • Не потрібно обирати «Код місця митного оформлення». Справа в тому, що попередні митні декларації без резервування митних платежів оформлюються автоматично, без залучення посадової особи митниці. Термін оформлення такої декларації — від 5 до 15 хвилин. Після того, як декларант переконався, що попередня декларація оформлена, можна завозити автомобіль в Україну через будь-який з пунктів пропуску тієї митниці, яка була указана ним в декларації як митниця ввезення.
  • На цьому етапі не потрібно додавати скан копії документів. Їх необхідно буде прикріпити при створенні додаткової декларації.
  • Не потрібно розраховувати митні платежі.

Для додаткової декларації

Загалом, додаткова декларація заповнюється у звичайному порядку з тією різницею, що митні платежі нараховуються умовно та не підлягають сплаті. Не забудьте обрати підрозділ митного оформлення, в який буде пред'явлено автомобіль, а також додати скан копії (або фотографії) всіх необхідних документів, до яких відносяться:

  • договір купівлі-продажу, міни чи дарування або документ, який його замінює: оформлений на відповідних бланках і завірений печаткою підприємства (організації) рахунок-фактура (інвойс) тощо, в якому зазначено ПІБ особи, якій продано транспортний засіб, дату його продажу, ідентифікаційні ознаки транспортного засобу (номери шасі (рами), кузова (ідентифікаційний номер — VIN), марка, модель, рік виготовлення);
  • реєстраційні (технічні) документи на транспортний засіб (якщо він перебував на обліку в реєстраційному органі іноземної держави) з відмітками або відомостями про зняття транспортного засобу з обліку, якщо такі документи видаються реєстраційним органом;
  • документ про підтвердження відповідності транспортного засобу екологічним нормам;
  • договір або доручення, що наділяє правом уповноважену особу вчиняти дії, пов'язані з проведенням митних формальностей (у разі ввезення транспортного засобу не його власником);
  • паспортний документ, що дає право на перетин державного кордону, та/або паспорт громадянина (посвідчення особи) з відміткою про місце проживання в Україні; посвідка чи інший документ про постійне (тимчасове) проживання в Україні або за кордоном;
  • довідка про присвоєння РНОКПП (за наявності);
  • експертний висновок (у разі неможливості визначення року виготовлення транспортного засобу відповідно до реєстраційних документів та його класифікації згідно з УКТЗЕД);
  • будь-який документ, оформлений митним органом під час пропуску транспортного засобу через митний кордон України.

Заповнення та подання митниці декларації, як і в звичайному порядку, завершується її підписанням КЕПом (електронним підписом) декларанта.

Що відбувається на кордоні. Репортаж ТСН:

Рубрики: Рубрики: Политика
Теги:








Нет комментариев к “Автомобілі під нульове розмитнення можна ввозити без брокера — Держмитслужба”

Оставить комментарий


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


  • Подписка на Новости

    Введи свой E-mail:

  • Наш партнёр

    300 x 250
  • Акции и Конкурсы

  • Реклама


  • Мы на Facebook

  •